- Thank you received: 0
MIT campus
Körbenézek, megnézem a jelentésre érkez? válaszokat, a légifelderítés adatait a környékr?l, utánanézek visszajelzett e valaki akit még hívtam a házba. S persze akadnak más teend?k is.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Személyesen én inkább a visszaverést javasolnám esetleg a gyanúsítottak ellen egy hasonló támadás megszervezését, de ha mindenképpen följelentést kíván[-nak] tenni, kérem er?sítse meg.
Alice Wing
Lone Star, Különleges Ügyosztály[/font:1vlk2ybh]
Jön vissza az els? válasz a följelentésre. Hát igen, van aki a nyomozást alaposan végzi és rájön, hogy valaki a kapcsolatrendszerét akarja fölhasználni egy diákcsínynek fölfogott dolog ellen, de mivel nem tud mit tenni egy olyan hatalmas ellen, mint a te támogatóid bármelyike, inkább visszakérdez, miel?tt teljes hader?vel kivonul.
[font=courier:1vlk2ybh]A Renraku nevében köszönjük az információkat és ez úton szeretnénk elnézést kérni, hogy ez ügyben fáradnia kellett. Sajnáljuk, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhetett. Bizonyára csak a balszerencsének tudható be és a kedvez?tlen körülményeknek. Bármelyik szamurájért t?zbe tenném a kezem, így kénytelen vagyok arra gondolni, hogy az elkövet?k célpontjai nem maguk voltak, hanem a kíséretük. Talán a támadás csak elterel? hadm?velet volt. Bármi is álljon az eset hátterében, el?zetes kivizsgálás és nyomozás nélkül nem állíthatok semmit, de biztosítom afel?l, hogy hozzáért? emberek vigyáznak mind magára, mind a kedvesére.Az er?sítés már el is foglalta a kijelölt pozíciókat, a nyomozást ez ügyben pedig személyesen fogom irányítani.
Hidesuke Kogawa[/font:1vlk2ybh]
Ehhez viszont ugyan nem f?ztek semmit, te sejted, hogy Hidesuke szan er?sen valagon lett rúgva és most kiküldött vagy húsz ember titeket figyelni meg még vagy kétszer annyit átfésülni a terepet. De legalább nem Jeffre vadászik. A légifelderítés adatai szerint egy ideig nem lesz érdemes a zónába sokmindent küldeni, ?k is csak er?teljes mázlival úszták meg a brutális vihart, a magaslégkörb?l meg szinte semmi sem látszik a felh?takaró miatt még IR tartományban sem. A visszajelzések szerint a többiek úton vannak.
Csapat riadó!
[tt:bs7up6qq]Tisztelt Alice Wing asszony!
E kétes hagyományok léte ismert, s ezt egyetemi körökben bizonyára hasonló csínytevésekkel szokás viszonozni. E tettek "társadalomra való veszélyessége" megkérd?jelezhet?, a tényállásszer?ség önmagában pedig nem feltétlenül elegend? a b?ncselekményhez.
Ugyanakkor tény, hogy a házunk hallgatói a Lone Star Security Services és más rend?ri szervek segítségével képzésen vesznek részt, felszerelt kadétok. Ez pedig a jelentési kötelezettséget megteremti, feljelentés nélkül is (hivatalból üldözend? b?ncselekménynél az eljárás is kötelez?). E jelentési kötelezettség alapja minden esetben a tényállásszer?ség, e kapcsán pedig a társadalomra való veszélyesség, a hagyományok nem mérlegelhet?ek.
Bizonyára az ön tevékenysége során is el?fordult, hogy egy-egy esetben egy b?ncselekmény elkövet?jét azért sem sikerült azonosítani, mert a korábbi "diákcsínynek min?sített" tetteit sokan elfelejtették jelenteni. Egy nyomozati szakaszban hozott felmentés a szükséges információk rögzítése után az ön munkáját is megkönnyíti, és a házunk tagjainak is remek lehet?séget ad arra, hogy megismerje, egy rend?r elleni támadás után milyennek is kell lennie egy szakszer? razziának, házkutatásnak.
Ezek után a hagyományokra tekintettel a cselekmény társadalomra való veszélyességét minimálisnak tekintve, egyszer? rend?ri megrovással is lezárulhat az ügy.
Ugyanakkor megegyezném, hogy a Panty Raid hagyománya eredetileg a hálóhelyekr?l eltulajdonított fehérnem?kr?l szólt, nem az utcán való er?szakos vetk?ztetésr?l, fogdosásról, így az eset diákcsíny volta már nem támasztható alá a hagyományokkal. Bizakodom benne, hogy egy mindkét fél által poénnak felfogott elcsent ruhadarab, ahol a buliban a meglopott fél is benne van, és egy utcai er?szakos vetk?ztetés, rablás között Ön különbséget tud tenni.
És bízom benne, hogy munkájából adódóan pontosan tudja, hogy az ilyen különbségtétel fontos, hiszen tény, hogy aki jól szórakozik az ilyen er?szakon, kés?bb könnyen tovább lép, és az ilyen esetek regisztrálása kés?bb sokszorosan megtérül. (hivatkozás egyik profilozó tankönyvnél)
Megjegyezném, hogy a Lone Star Security Services felé jelzett ... ügyszámú ügyet érint? nyomozás kapcsán küldött információk kapcsán bizonyára tudják, hogy ugyanezek a diákok szerint a lányokban keltett félelem, még az asztrális háttérzaj és a leend? mágikus veszélyek mellett is jó módszer a lányok felcsípésére. A félelemmel meghajlított akarattal elért beelegyezés jogi megítélését ön is tudja.
Még akkor is, ha a horror filmek nézése hagyomány. A valós b?nesetekkel való fenyegetés, "búj ide megvédlek" játék asztrális háttérzajt keltve viszont szintén messze túlterjed a hagyományokon.
Bizonyára önben is felmerül a kérdés, hogy a tendencia, az ezzel összefüggésben alkalmazott mágia, a rajtaütés során alkalmazott mágikus támadások pusztán a hagyományok szintjén maradtak, vagy egy veszélyes folyamat részei. Veszélyes folyamat részei ahol valaki egyre többet enged meg magának, rákap az er?szak ízére, érzi a hatalmat és tudja mit szerezhez meg. S ha e kérdés bármilyen szinten felmerül, akkor bizonyára Ön is pontosan tudja, miért fontos jelentést tenni, és mit kell tennie a jelentéssel.
Az Én feladatom volt jelentést tenni, az Ön feladata e tények (és a hagyománytól való eltérések, tendenciák) függvényében mérlegelni, hogy az adott eset diákcsíny vagy komolyabb probléma. Bízom benne, hogy az ön rutinjával ez sikerülni fog.[/tt:bs7up6qq]
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Amennyiben ilyen súlyosnak ítéli a helyzetet, természetesen mindent megteszünk, hogy leleplezzük ezeket a b?nöz?ket.
Természetesen utánanéztem az eredeti hagyománynak és a többi lehetséges indítéknak. Személyesen fogok tenni róla, hogy ez ügyben semmilyen felmentés ne születhessen semmilyen szakaszban. Igaza van, kisasszony, rend?rök ellen követtek el szexuális indíttatású b?ncselekményt amit nem fogunk megtolatlanul hagyni. Figyelembe fogom venni a kapcsolatot az asztrális háttérzaj és a jelenlegi b?ncselekmények között.
Alice Wing
u.i.: A kisasszony tökéletesen megteszi, de köszönöm a feltételezést.[/font:y953ag77]
Elégedetten olvasod, hogy ezek a balfékek semmiképpen nem ússzák mostmár meg a büntetést. Nem sokkal kés?bb a Faustus ház e-mail címér?l jön egy üzenet, valószín?leg a teátrális hatás kedvéért, de latinul. A header szerint él? szövegb?l lett fölismerve.
[font=courier:y953ag77]In inferni! Lucifer rapiat vos! Maledictus eritis![/font:y953ag77]
A fordítód szerint ez úgy szólna, hogy "Pokolba veletek! Hogy Lucifer [Esthajnalcsillag, Ördög, Fényhozó] vinne el titeket! Legyetek átkozottak!". Te azért a fordítóprogramnál is jobban tudod, hogy az a bizonyos Lucifer jelen esetben a három lehet?ség közül melyikre utalt. Az üzenet név nélkül érkezett ugyan, de nem volnál meglep?dve ha Severin fejezni ki ezzel a háláját a hirtelen jött reggeli razzia okán. Neked rendkívüli, de egyetlen fenyegetést vagy a bosszú egy szikrányi ígéretét sem tartalmazza. A következ? pedig egy számodra ismer?sen cseng? nev? lánytól jön.
[font=courier:y953ag77]Szia Aika!
Ezer évbe telt amíg kiderítettem, hogy kit kell keressek. Kicsit nehéz úgy keresni, hogy a rend?rség rádtör. Szabadna tudnom, hogy mit követett el ez a majom Otto, hogy ide hívtátok a rend?rséget? Valamit a nemi er?szakról és a rablásról magyaráztak és még egy szimpla tolmácsvarázslatot sem engednek. Ugye nem bántott titeket ez a degenerált?
Erika Zann[/font:y953ag77]
-"Mik a fejlemények?" kérdezi Lexi, miközben Jeff egyik szekrényének a zárjával bajlódik. "Láttam, hogy keményen levelezel." ekkor kattan valami majd reccsen és ahogy látod, törik is. A baj csak az, hogy a zárnyitó eszköz. [Az a bizonyos L alakú fémdarab amit sosem látsz a filmekben, de nélkülözhetetlen a zár elfordításához. Torsion wrench a neve amit nem tudok magyarra fordítani.]
-"Franc!" káromkodik egyet Lexi, és a zárra mutat. "Csukd be a szemed!" figyelmeztet. "Leá Scoil Chónaithe Naomh Muire gcabhair mo chúis!" mondja, amit?l az heves szikrazápor és egy füstfelh? kíséretében [a füst látható, és sokáig marad, a szikrák utolját meg látod] gyönyör?en kiolvad.
-"Ennyit a zárnyitó készletr?l. Egyébként azt ugye tudod, hogy ez a látványos varázslat csak neked szólt? Amikor varázsolunk mi nem csinálunk mást csak koncentrálunk. Amikor egy mágus beszél, kántál, vagy táncol akkor vagy hazudik, vagy nem mágus hanem sámán, vagy csak jelez. Esetleg el akar ijeszteni másokat. Nem lett volna muszáj pont azt mondanom sperethiel nyelven, hogy "Olvasztó napsugár segíts meg", mondhattam volna azt is, hogy három, kett?, egy, úgyis becsukod a szemed. Esetleg nem mondok semmit és akkor a lézersugár tuti megvakít. Ezt csak azért közlöm, mert a többiek már kérdezték, hogy mivel átkozott meg titeket az a varázsló pár napja. Te mint dandártábornok, biztos, hogy tudod, de ha nem akkor neked is szól. Lloigor egy név, de ennyi er?vel elsorolhatta volna még három elementál nevét, ugyanúgy megijednek Jeffék. A baj csak annyi, hogy Lloigor az nem egy elementál neve, csak ezt errefelé úgy t?nik kevesen tudják. Olyan jelleg? név, mint Csernobog neve az orosz sámánoknál. Err?l egy kicsit kés?bb majd mesélek egyet és mást. Ha tényleg történne valami rendkívüli, akkor kérjétek meg Crystalt, ha én nem volnék túl cselekv?képes. Jeff szanaszét fog kapni, ha ? nyer. Eléggé fölhúztam az agyát."
-"Most pedig szét kell l?ni leend? vezérünket." szed el? a szekrényb?l egy szett érzékel?kkel ellátott vastag, nehéz, matt fekete páncélzatot és egy kissé nehézkesnek t?n? lézeres célkijelöl?t. "Segíts légyszíves fölvennem ezt a vacakot." kér meg miközben már a törzset borító lapokkal ügyetlenkedik. Ha jól látod életében nem volt rajta még ilyen fölszerelés. Eléggé le fogja lassítani, hacsak valaki nem segít neki egy kis mágiával. [Vagy lehet hogy önmagán fog. Ez a valószín?bb.] Ez a páncél egyedileg összerakott modellnek t?nik, olyasminek amit Jeffék ügyeskedhettek össze. Akin volt már katonai páncélzat [átment a kiképzésen] azt nem zavarja, míg akin nem, azt eléggé le tudja lassítani. Talán ez is a cél. A standard laser tag páncélok szinte leheletvékony skinsuit-ok, a laser tag az illet? pontosságát, reakcióidejét, taktikai képességeit méri föl, pont ezért nem ilyen nehéz katonai páncélra emlékeztet? darabok. A cél ezzel az lehet hogy csak annak legyen esélye, aki viselt már ilyet, vagy a valódi változatát, vagy van elég ügyes és jó fölépítés? ahhoz, hogy ellensúlyozza. Magyarul tényleg megérdemli a gy?zelmet. Lexi vészesen nehézkesen mozog benne, egyszer még majdnem el is d?l. Néhány gyorsabb lépés [afféle ügyetlen futólépés] után láthatóan le is izzad.
-"Huh... Mostmár van némi fogalmam arról, hogy miért nem lehettek a n?k lovagok..." ül le egy kicsit, hogy kifújja magát. Egy régi videojátékból szökött futurisztikus harcosnak t?nik ebben a fölszerelésben. Egy futurisztikus él?halott harcosnak.
-"Szerintem ne te menj, azzal csak rontunk a helyzeten. Meg Severin is le tudta verni Jeffet valahogy, biztos, hogy nekem is menni fog. Hacsak az az állat nem öltöztetett be maga helyett egy földelementált. Ötletem sincs, hogy mi volt a titka és a kérdésekkel mostmár elkéstem egy kicsit. Semmi gond, maximum elájulok és ? nyer. Vagy én, ha el?bb sikerül lel?ni. Bármi is legyen, a végeredmény ugyanaz. Asszem megyek is és el?készülök. Ha Jeff jönne, akkor ha kérdezi, másfél óra az id?korlát, vagy tíz pont. Meg segíts Jeffnek is ha kérné. Istenem, de meleg ez az izé!" törli meg a homlokát. "Na megyek és fölmérem a terepet. Ülj be kérlek a TacCom-ba és segíts. Ha Jeff kérné, akkor neki is. A szabályok szerint csak koordinátákat közölhetsz, vagy ezekkel megadott vektorokat. Jeffet a laborokhoz várom. Az a vadászterület. Na szia!" integet eléggé lassan, mint egy robot és ugyanolyan, inkább tankra emlékeztet? sebességgel kidöcög a szobából, mintha mézben vagy szurokban járna derékig. Meg kell hagyni elég bátor, ha ezt így komolyan gondolta csalás nélkül.
-"Arget! H?ts le!" hallod amint becsukódott mögötte az ajtó. Reméled, hogy lesz valami frappáns varázslata, hogy föl tudjon gyorsulni legalább egy kicsit.
Idegesen figyeled, ahogy változatlan sebességgel halad a holokijelz?n a kis zöld pötty a laborok irányába. Amikor elér a f? antennatoronyhoz, be is érkezik egy hívás:
-"TacCom, itt Szigma 1! Hallasz? Vétel!" Ez amolyan tesztféle lehet, hogy a környezet zavarja-e a kommunikációt. Épp a standard "Loud and clear."-rel felelsz, amikor Jeff nyit be.
-"Szia! Látom készültök!" tiszteleg egyet lazán és odalép a szekrényhez. Amikor meglátja a lézerrel kivágott zárat elfintorodik.
-"Melyik volt az a barbár?" kérdezi, miközben kihajigálja a másik "rituális páncél" darabjait és elkezdi fölrakosgatni magára. Neki nem kell túl sok segítség, csak a kötelez? átellen?rzés, hogy megfelel?en illesztette és rögzítette-e magára a darabokat, de neki ez úgy t?nik nagyon megy. Már itt sejted, hogy Lexi hacsak nem bundázza meg valahogyan a dolgot, a földbe lesz döngölve. Jeff inkább egy rögbijátékosra emlékeztet és enyhén még ? is izzad, mint ahogy bárki aki emberb?l van. Sajnos nem úgy mint Lexi, akir?l amikor fölvette akkor csurgott a víz. Jeff tesz pár bemelegít? mozdulatot, amit?l persze rendesen a helyükre ugranak azok a darabok amik mozgás közben akadályozhatnák. úgy t?nik igazán meg sem kottyan neki ez a viselet. Csak még veszélyesebbnek t?nik benne.
-"Szigma 1 itt Szigma 2. Barátságos, vagy mindent bele? Vétel."
-"Szigma 2, csak finoman. Egy lánnyal harcolsz! Vége." válaszol Lexi. Ha jól hallod kicsit ki van fulladva.
-"Azt mondtad kilapítasz, kedves! Vétel."
-"Csak jelképes volt, Jeff. Nem akarok törött csontokat. Vége."
-"Nekem mindegy, így is úgy is véged. Vétel."
-"Azt meglátjuk, Szigma 2! Vége."
-"Oké. Már most véged. Megyek és befejezlek!" szól még bele.
-"Szerintem vegyetek egy-két láda sört, valami ihatót a csajoknak, meg nekem egy doboz cigit amíg lekaszálom ezt a nagykép?t." mondja Jeff és letesz az asztalra egy credsticket és fegyverrel a kezében elindul mint egy igazi harcos. Nagyságrendekkel gyorsabb, mint Lexi aki a saját ütemét sem tudta fölvenni. Reméled, hogy Lexi csak megjátszotta, hogy ki van fulladva, vagy csak éppen varázsolt.
Csapat riadó!
Ha ugyanis a jelentési kötelezettséget az indokolja, hogy ez az ügy már messze túln?tt a diákcsínyek elfogadott medrén, akkor én is egyszer?en kezelném a helyzetet. Én sem bíznám amat?rökre, diákokra a folyamat id?ben történ? megállítását...
Az Erikának küldött válasz kicsit cifrább a vártnál.
Szia,
Sajnos egy kicsit cifra helyzetet okozott, els?sorban azért, mert nem bír a határokon belül maradni. Ha a koleszból fehérnem?t lopni hagyomány, akkor ? úgy dönt, hogy az utcán támad meg másokat, s amikor már nem tudnak védekezni, akkor jön egy kis nyilvános vetk?ztetés. Mert így tud mindent túllicitálni, minden határt átlépni.
Gondolom te sem örülnél annak, ha téged támadna meg valaki hasonló módon, mert milyen jó mindenki szeme el?tt elvenni a melltartódat, s kicsit megfogdosni. Ha nem beszélnénk külön az ilyen esetek keltette asztrális háttérzajról, akkor is gáz a dolog. Ellenben, ha a mostani húzása elfogadott lesz, akkor újabb határt fog átlépni, addig amíg bele nem bukik. Ez a folyamat gondolom nem csupán engem, hanem téged is zavart.
Ellenben tudod, hogy a házunkban akad valaki akit sokan Miss Renrakunak gúnyolnak. Gondolom hallottál róla, s pontosan tudod az ? nyilvános vetk?ztetése miért veszélyesebb, miért hozhatja el azt, hogy az ? test?rsége is beleavatkozik és hogyan válhat a fél campus háborús övezetté. Szerinted akkor támadni amikor ? várható egy környéken jó dolog? Nem kívánom a pletykák mögött álló tényeket felfedni, ez Azumi magánügye, de elegend? azt mondanom, ez okból igen veszélyes helyzetet teremtett.
Szeretném felhívni a figyelmed arra a tényre, hogy mivel ez a módszer messze nem azonos a hagyománnyal, aki támadásnak érzi joggal viszonozza a támadást, egy ebb?l eldurvuló harc senkinek sem érdeke.
Elhiszem, hogy a zsaruk razziája kemény dolog, de legalább megtanulja a határokat, és kés?bb nem fut bele egy keményebb helyzetbe. Ja, s ha a mostani eset után nem a zsaruk mennek ki, hanem pár vörös szamuráj, akkor az igencsak sokkoló élmény lehetett volna ebb?l. Én egy kicsit más nevel? célzatú rajtaütsre gondoltam, de megértem, hogy a zsaruk miért így döntöttek.
A válasz megírásán kívül szinte mindent Lexi és Jeff utasításainak megfelel?en igyekszem megoldani. Az italok, sör, stb. is természetesen meglesznek. Láthatóan gondolkodom azon, hogy érdemes-e elmondani Jeffnek a Brainlock storyt. Mivel a megbeszélés alapján akár el is mondhatom a dolgot, egy óvatos kérdéssel nyitok:
- Jeff, hallottál a Brainlockról?
Ha nem nagyon hallott róla, akkor egy gyors összefoglaló.
- A Renraku álltal a Lone Star számára fejlesztett kütyü. Arra találták ki, hogy egy gyilkost le tudjanak nevelni a fegyverfogásról. Ha a kést étkezésre fogná meg az illet?, meg tudja fogni, ha fegyverként használná retteg t?le, vagy komoly fájdalmat érez, vagy bármi más hasonló hatás amit a mérnökök kipróbálnak.
- Persze ezt csak nagyon fontos emberek alkalmazzák. Lone Star vezetés komoly b?nügyekben... Vagy Renrakus vezet?k, ha meg akarják védeni a lányukat a nem hozzá ill? fiúktól. S még ki tudja mire képes a technológia...
Némi [blockquote]Pszichológia 6d6 : 1, 1, 6, 4, 3, 5, total 20[/blockquote] segítségével igyekszem kb. annyit mondani ami nem akasztja ki annyira, hogy elmenjen, de ami leköti egy kis id?re, hogy Lexi felderítése sikerrl járjon. Ha pedig Jeffnek ez jár a fejében és ezért tud Lexi nyerni Laser Tagben az sem rossz.
A Laser Tag alatt viszont maximálisan korrekt vagyok, egy program adja meg a taktikai információkat amit továbbadok.
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Shadowrun a fórumon
-
Lelke rajta [Of leaps and faiths...]
- MIT campus
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?